Bron: Jezuïeten grappen. Humor en spiritualiteit, door Nikolaas Sintobin, cartoon van Joris Snaet

Via reclame, talkshows of op sociale media krijgen we de boodschap dat we succesvol moeten zijn op alle domeinen van ons leven: studie, werk, (geest)kracht, sport, sociaal….

Dit streven om het beste uit onszelf te halen kan positief zijn en leiden tot het overschrijden van de eigen (vermeende) grenzen. Maar het kan ook leiden tot een elkaar naar de loef afsteken of het gevoel geven gedoemd te zijn te behoren tot de grijze middelmaat. Wie van ons heeft hier nooit eens mee geworsteld?

Ignatius van Loyola leefde meer dan 450 jaar geleden, maar ook hij heeft met dit thema van  uitmuntendheid geworsteld en een antwoord geformuleerd dat ook een leidraad kan bieden voor jonge mensen van nu: een leidraad die hoopgevend is, grensverleggend en eenieder de mogelijkheid geeft om vorm te geven aan zijn eigen, unieke persoonlijkheid.

GCL Vlaanderen en GCL Nederland nodigen je uit op:

zondagnamiddag 30 sept 2018 van 14 tot 17u in Antwerpen, Zomaar een dak, Prinsstraat 32.

We zullen het thema onder leiding van Nikolaas Sintobin sj dieper verkennen. Daarna ronden we af met een vriendschappelijke borrel. Iedereen uit de leeftijdsgroep 17-35 jaar is van harte welkom! De bijeenkomst is gratis.

Meer info: www.gclvlaanderen.be, www.gclnederland.org, www.magislowcountries.org
Inschrijven bij Ward Möhlmann: wrmohlmann@hotmail.com -Tel.: +32 498 31 56 21

De bijeenkomst staat open voor iedereen in de genoemde leeftijdsgroep en we nodigen u daarom van harte uit om deze uitnodiging te delen met familie en gezinslieden, vrienden en bekenden