“Luxe en comfort of toch maar soberheid om te verrijken?” (17-35j), 15 december Brussel

Als vervolg op de eerdere jongerenbijeenkomsten organiseert GCL Vlaanderen samen met GCL Nederland en Magis weer een jongerenbijeenkomst.

Het welvaartsniveau van vele mensen in België en West-Europa is nog nooit zo hoog geweest – comfort en plezier zijn binnen ons handbereik en o zo aantrekkelijk – die vakantie, die telefoon, dat kledingstuk! Tegelijkertijd zien we problemen op wereldschaal – oorlog, migratie, het klimaat om nog maar niet te spreken over ongeluk en ziekte in onze directe omgeving.

 

In de 16e eeuw waarin Ignatius van Loyola leefde was het welvaartsniveau veel lager, maar ook toen was – in ieder geval voor sommigen – de vraag waar mensen voor stonden. Gaat mijn verlangen uit naar zoveel mogelijk comfort, luxe, plezier en gemak of zet ik mij in voor de mensen om mij heen, de wereld en/of Gods zaak? Kies ik voor de brede weg, de smalle weg of is er een mooie middenweg die de voordelen van beide wegen combineert?

 

Bastiaan van Rooijen s.j. geeft een inleiding tot het thema en een geleide meditatie, waarna een uitwisseling in kleine groepjes volgt. GCL Vlaanderen en Nederland en Magis nodigen je van harte hiervoor uit op:

 

zondagnamiddag 15 december 2019 van 14.00 tot 17.00 op de Steenstraat 44

(in het centrum van Brussel)

 

We sluiten de bijeenkomst af met een vriendschappelijke borrel. Iedereen uit de leeftijdsgroep 17-35 jaar is van harte welkom! De bijeenkomst is gratis.

Inschrijven bij Ward Möhlmann: wrmohlmann@hotmail.com -Tel.: +32 498 31 56 21

 

De bijeenkomst staat open voor iedereen in de genoemde leeftijdsgroep en we nodigen u daarom van harte uit om deze uitnodiging te delen met familie en gezinslieden, vrienden en bekenden.