Actueel

Vormingsnamiddag ‘Wie is mijn naaste?’ – De ervaring van vluchteling zijn

Via een rollenspel gebracht door medewerkers van Jesuit Refugee Service Belgium, wordt detentie in gesloten centra benaderd vanuit de ontmoeting met verschillende actoren. Wat bewerkstelligen deze veranderingen van perspectief in mijn hart? Wie is mijn naaste? Op welke manier raken deze ontmoetingen me?
GCL biedt haar luistergesprek aan en JRS Belgium haar expertise in het werk met vluchtelingen. Samen voorzien ze in een boeiende uitwisselingsmiddag.

©Nizar Ali Badr

WANNEER? Zondag 16 oktober 2022 van 13u30 – 17u30

WAAR? Sint-Jan-Berchmanscollege, Ursulinenstraat 4 te Brussel.
Het is aan te raden om met het openbaar vervoer te komen. (per trein: naar station Brussel Centraal + 10 min. wandelen). Er is beperkte gelegenheid tot parking op de speelplaats van de school.

PROGRAMMA
13u15    parkeren auto’s op speelplaats SJB-college
13u30   verwelkoming met drankje in feestzaal
14u        workshop JRS en luistergesprek in kleine groepjes
16u        plenum met informatief gedeelte over JRS en GCL
16u30   receptie

INSCHRIJVEN
Graag voor 3 oktober mailen naar inschrijven@gclvlaanderen.be (met vermelding met hoeveel personen u komt en of u gebruik wil maken van de parking). Deelname is gratis.

Jesuit Refugee Service (JRS) Belgium is een ignatiaanse vereniging die ernaar streeft om vluchtelingen en ander gedwongen ontheemden te begeleiden, te dienen en hun rechten te verdedigen.
De Gemeenschap van Christelijk Leven (GCL) Vlaanderen is een ignatiaans geïnspireerde lekengemeenschap waar mensen op regelmatige basis in kleine groepjes samenkomen om beter te begrijpen hoe God aan het werk is in hun dagelijks leven.

Wil je ons volgen op Facebook?