Opvoeden tot vrijheid

Foto door Aaron Burden op Unsplash

 

GCL Vlaanderen organiseert op zondag 13 oktober 2019 in de Oude Abdij in Drongen een bijeenkomst met als thema Opvoeden tot Vrijheid. De bijeenkomst staat ook open voor niet GCL-leden.

In onze cultuur wordt vrijheid terecht hoog gewaardeerd, maar ook de vrijheid kent haar uitdagingen. Hoe kunnen wij vrije mensen worden die goede keuzes maken en anderen daarbij helpen? En hoe vermijden we de valkuilen van de vrijheid zodat we voluit en gelukkig kunnen leven en niet verdwalen op zijwegen?

Nikolaas Sintobin s.j. zal in zijn inleiding een aantal kenmerken van onze samenleving bespreken en vervolgens aangeven hoe de Ignatiaanse traditie ons vandaag concreet kan inspireren en handvatten kan bieden. Vervolgens worden we uitgenodigd om te mediteren aan de hand van Youtube-filmpjes en in groepjes uit te wisselen. Afsluitend is er de mogelijkheid (voor wie wil) om zich aan te sluiten bij de eucharistieviering in de kapel van de Abdij.

De bijeenkomst richt zich tot iedereen die zelf graag aan vrijheid wil winnen en in het bijzonder tot iedereen die zich afvraagt hoe ze kinderen of anderen voor wie ze verantwoordelijk is, kunnen opvoeden tot vrijheid.

De bijeenkomst vindt plaats in de Oude Abdij te Drongen (Drongenplein 26-27). Voor de kinderen is er ‘Godly Play’ en er wordt kinderopvang voorzien. Voor wie wil is er de mogelijkheid om (tegen betaling) reeds mee te lunchen in de Oude Abdij om 12u30. De bijeenkomst zelf is gratis bij te wonen.

Programma zondag 13 oktober 2019:

  • 12h30  Middagmaal in de Oude Abdij (optioneel/betalend)
  • 14h00 – 16h15  Opvoeden tot vrijheid door Nikolaas Sintobin s.j.
  • 16h15 – 17h15  Eucharistieviering in de Kapel van de Oude Abdij

Inschrijven graag voor 4 oktober via deze link .

Als je wenst deel te nemen aan de maaltijd, gelieve dat in te vullen en het gepaste bedrag over te schrijven op  BE54 4466 6116 7197 met de vermelding ‘naam + aantal + Opvoeden tot Vrijheid’